Wat is de rol van de estate planner na de inventarisatie?

Akte op maat

Nadat we alle wensen van jou en je partner hebben besproken en met elkaar hebben vastgelegd, waarbij je dus een volledig en goed inzicht hebt wat dit betekent voor nu en later, worden dit de ingrediënten waarmee de notaris de door jou gewenste akte op maat kan maken. 

Misschien zul je je afvragen waarom zou ik niet meteen naar de notaris gaan als hij het testament toch moet opstellen. De notaris is een jurist en géén financieel expert. Met name het financieel advies ontbreekt nadrukkelijk.  
Andersom is de estate planner ook geen notaris. Hiermee is de samenwerking tussen de estate planner en de notaris, zeker bij complexe situaties, voor jou als cliënt absoluut van toegevoegde waarde.

Concreet betekent dit dat er eerst een financiële planning wordt gemaakt, die wordt aangepast aan jou/jullie wensen, de gewenste uitkomsten worden besproken en na akkoord van jou/jullie wordt er een afspraak maakt met de notaris, die jou/jullie wensen vertaald naar een juridisch goed testament. Die zal gelet op zijn zorgplicht eerst een afspraak met jou/jullie willen maken om alles door te spreken Hierna zal hij hiervoor conceptaktes opstellen, deze zal ik dan mede, samen met jou/jullie, beoordelen. Bij akkoord zal de notaris  de aktes laten passeren, en dus vastleggen in het testamentenregister. 

Globaal stappenplan

nordwood-themes-q8U1YgBaRQk-unsplash

Benieuwd hoe Estate Planning u verder helpt?

Call Now Button